Foto leesclub buiten

Aantal boeken en bijeenkomsten

De meeste leesclubs lezen zes of zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer het bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café.

Keuzelijsten

Elke leesclub maakt jaarlijks een lijst met boeken die het wil gaan lezen en bespreken. Dit doen ze aan de hand van keuzelijsten die door Senia zijn gemaakt. Deze selectie boeken is het werk van een werkgroep van vrijwilligers en professionals. De werkgroep kiest de boeken die op de lijst komen en maakt leeswijzers bij de boeken. Aan keuzelijsten worden elk jaar een nieuwe selectie toegevoegd van nieuwe boeken.

Overzicht van de keuzelijsten

Leeswijzers

Bij alle boeken van de keuzelijsten zijn leeswijzers. Deze geven informatie over het boek, over de auteur en de context. Ze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen. De lees- en luisterwijzers geven een stevig houvast waardoor begeleiding door een docent of deskundige niet nodig is. Ze garanderen interessante gesprekstof voor uw bijeenkomst. U krijgt de leeswijzers van de gekozen boeken per post toegestuurd.