Hoe kom je aan boeken

Foto - illustratie bij de pagina kunstgeschiedenis

E-books lenen met je biebpas

Bij de online Bibliotheek kun je heel eenvoudig e-books lenen. Dit kan bovendien gratis met de biebpas van je lokale bibliotheek. Je kunt boeken lenen en lezen in de online Bibliotheek-app, maar ook via Onlinebibliotheek.nl. De meeste boeken van onze keuzenlijsten zijn hier te leen. Goed om te weten is dat auteurs een bedrag krijgen per geleend e-book.

Vind je online lezen lastig? Bijna alle bibliotheken bieden hulp bij het installeren van de online-app op een tablet, of op je e-reader.

Luisterboeken en gesproken boeken

Er zijn veel boeken in de vorm van luisterboeken te krijgen. Je kunt ze kopen, of lenen in de bibliotheek. Daarnaast bestaan er ook 'gesproken boeken'. De teksten hierop worden neutraler uitgesproken dan bij 'luisterboeken' het geval is. De gesproken boeken zijn vooral bedoeld voor mensen die slecht zien, en boeken in aangepaste vorm móeten lezen. Op Passendlezen.nl vind je een grote collectie gesproken boeken. In onze 'Boeken zoeken-tool' vind je een overzicht van gesproken boeken.

Senia's Boekenprikbord

Op het Boekenprikbord kunnen Senia-leden boeken opvragen en aanbieden. Heb je boeken over of ben je juist op zoek? Sla je slag op het Boekenprikbord.