Alle activiteiten

'Wolfstijd, Duitsland en de Duitsers 1945-1955', BoekMeeting

Wolfstijd, Duitsland en de Duitsers, 1945 - 1955. Geschreven door Harald Jähnr.

Vanaf de eerste uren na de nederlaag tot aan het Wirtschafswunder geeft dit boek een soms verbijsterende inkijk in het (gevoels)leven van de Duitsers in deze periode. Wie voelt zich slachtoffer, wie is slachtoffer? Een verhaal over ontkenning van het verleden, hoop voor de toekomst, wanhoop over hoe te overleven. Het boek geeft een absurd, dan wel openhartig beeld van het leven in de eerste jaren na 1945 in Duitsland.

Bekijk de data

'Cliënt E. Busken' BoekMeeting

Zou Cliënt E. Busken het laatste boek zijn van Jeroen Brouwers? Als dit inderdaad zijn slotakkoord zou zijn, dan is het wel geheel in stijl. Enkele van Brouwers bekende thema’s komen uitgebreid aan bod, en de manier waarop hij met taal goochelt is werkelijk ongekend. Waag je aan het aangrijpende verhaal van een vastgebonden psychiatrisch patient, doe mee aan een online boekbespreking!

Bekijk de data

'Wij zijn licht' BoekMeeting

De 36-jarige Gerda Blees was met haar debuutroman Wij zijn licht een van de winnaars van de literatuurprijs van de Europese Unie. Tevens werd zij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Genoeg reden voor Senia om een boekbespreking te wijden aan dit bijzondere boek.

Bekijk de data

In gesprek met Enny de Bruijn

Op dinsdag 8 juni hebben we een gesprek met Enny de Bruijn, auteur van het boek De hoeve en het hart. Een boerenfamilie in de Gouden Eeuw.  Het Historisch Nieuwsblad noemt het een magistraal boek. Het boek was dit jaar een van de meest gekozen boeken door Senia-leesgroepen.

Bekijk de data