Alle activiteiten

Leesclub Oekraïne/Rusland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over die regio? Lezen kan helpen om de oorlog beter te begrijpen. Senia organiseert daarom verdiepende leesclubs Oekraïne/Rusland.

Keuzelijst Oekraïne/Rusland

Senia selecteerde vijf boeken die inzicht geven in de oorlog en de al langer schurende relatie tussen Rusland en Oekraïne, vanuit historisch, economisch, politiek en cultureel oogpunt:
 

Tijdens de leesclub Oekraïne/Rusland worden drie boeken van deze keuzelijst besproken.

Werkwijze leesclub

De leesclub Oekraïne/Rusland bestaat uit drie online boekbesprekingen. Senia brengt belangstellenden (maximaal zes) samen in een Online Leesclub. De leden ontmoeten elkaar tijdens een online kennismaking. Leden kiezen gezamenlijk drie boeken om te bespreken (aan de hand van de keuzelijst Oekraïne/Rusland). Tevens worden de data en tijden van de drie online besprekingen afgesproken.

Leeswijzers

Van de drie gekozen boeken ontvangen leden een leeswijzer. Deze geven informatie over het boek, over de auteur en de context. Ze helpen bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen. Ze garanderen interessante gesprekstof. Je ontvangt de leeswijzers per e-mail.

Kosten

De kosten voor de leesclub Oekraïne/Rusland (drie online bijeenkomsten en leeswijzers) bedragen € 21,50.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in. Bij het genre/thema noteer je ‘Oekraïne/Rusland’. Geef tevens aan of je overdag of ’s avonds wilt meedoen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, ontvang je een uitnodiging voor een online kennismaking met de andere leden van je leesclub Oekraïne/Rusland.