leesgroepen filosofie

Leesclubs Filosofie

Senia telt (zomer 2020) bijna 180 leesclubs filosofie, waarvan 3 in Antwerpen.
De meeste groepen komen zeven keer per jaar bij elkaar. Ze kiezen uit de keuzelijst Filosofie en maken gebruik van de Senia-leeswijzers. Een deel van de leesclubs Filosofie doet twee besprekingen over één boek.
 

Keuzelijst 2020-2021


Werkgroep Filosofie

Aan keuzelijsten voor Filosofie wordt elk jaar een nieuwe selectie toegevoegd van 10 tot 20 nieuwe boeken. Deze selectie is het werk van een werkgroep van deskundigen en (oud-)professionals. De werkgroep Filosofie bestaat uit Agnes Bots-Nijenhuis, André Kamstra (voorzitter), Geert de Boer, Huub van de Vijver, Hans Cornielje,Jos van Burik, Petra Overbeek (vormgeving),Tom Zwaan.
 

Vacature

De werkgroep Filosofie zoekt versterking! Kijk op de pagina vacatures voor de volledige vacaturetekst en neem contact op met André Kamstra via filosofie@senia.nl.
 

Tips voor de boekbesprekingen

Voor de bespreking van boeken in de leesgroepen heeft de Senia-werkgroep Filosofie een lijstje met tips opgesteld. U vindt ze hier.
 

Reacties op leeswijzers

De leeswijzers die door de leesclubs Filosofie gebruikt worden, worden gemaakt door de werkgroep, vrijwilligers, freelancers en studenten. Zij horen graag van u wat u van de leeswijzers vindt. Zou u af en toe een reactieformulier willen invullen? Dat wordt zeer op prijs gesteld. 

Reactieformulier leeswijzer Filosofie
Stuur dit aan filosofie@senia.nl
 

Eerstvolgende oprichtingsbijeenkomsten Filosofie

Graag aanmelden door een mailtje te sturen naar info@senia.nl. Dit in verband met de geldende coronamaatregelen.