Samen lezen verrijkt je wereld

Foto leesclub buiten

Lezen verruimt je blik

Zoekt u geïnteresseerden in literatuur, filosofie of geschiedenis?
U vindt ze bij Senia, dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1400 clubs hun interesse voor literatuur, filosofie, (kunst)geschiedenis en muziek. Senia helpt bij het oprichten van deze clubs, vergemakkelijkt keuzes uit het grote aanbod aan titels en maakt inspirerende lees- en luisterwijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.

Als u interesse hebt

Misschien is er een plaats vrij in een club van uw keuze. Ga naar Zoek een lees- of luisterclub en vul uw woonplaats of interessegebied in. In corona-tijd blijven leesclubs liever klein en zullen niet snel nieuwe deelnemers opnemen.
Nieuwe clubs richten we meestal op in een bibliotheek of boekhandel. Senia verzorgt de eerste kennismakingsbijeenkomst en geeft informatie over de werkwijze, programma’s en keuzelijsten. Bij voldoende interesse vormen we direct een nieuwe club. Het aantal oprichtingsbijeenkomsten is in coronatijd beperkt. 

U kunt wel alvast uw belangstelling doorgeven, voor als we een nieuwe groep oprichten die gewoon in levende lijve bij elkaar komt. We houden u dan op de hoogte.